فهرست مطالب مهم
دلایل پس زدن ایمپلنت
ایمپلنت یکی از راه های جایگزین کردن دندان های از دسترفته می باشد. در واقع این درمان بهترین راه برای جایگزینی دندان هایی است که کشیده شدهاند. دندان هایی که به دلیل عفونت و یا سانحه از ریشه در آمده اند، از طریق ایمپلنت جایگزین می شوند. اما این درمان نیز مانند درمان های دیگر نیازمند شرایطی مناسب می باشد. برای آشنایی با دلایل پس زدن ایمپلنت با ما در سایت دکتر قاضی همراه باشید.
برای مثال افرادی که ایمپلنت را انتخاب می کنند باید با بررسی های لازم و آزمایش های پزشکی، کاندیدای مناسبی برای این عمل باشند. چرا که این درمان ممکن است برای برخی افراد با شکست مواجه شود. بررسی های اولیه و معاینات پیش از ایمپلنت بسیار حائز اهمیت هستند. به همین دلیل پیش از انجام این عمل، دندان پزشک مربوطه چندین آ؛زمایش را برای فرد در نظر می گیرد. در این مقاله تخصصی و پزشکی دلایلی که ممکن است ایمپلنت را با شکست مواجه کند را بررسی می کنیم.
دلایل شکست ایمپلنت دندان
ایمپلنت در سه مرحله انجام می شود. هر کدام از این مراحل باید با توجه به شرایط فردی و سلامت بدن و آزمایش های لازم صورت گیرند. چنانچه یکی از این مراحل به درستی انجام نشده و یا دچار شکست شوند، به طور کلی ایمپلنت موفقیت آمیز نخواهد بود. در مرحله اول که ریشه دندان در آمده و استخوان فک خالی می باشد، آزمایش های لازم برای انجام ایملنت صورت می گیرد. ایمپلنت از جنس تیتانیوم می باشد. تیتانیوم با بدن انسان سازگار می باشد. به همین علت در استخوان های فک امکان قرار گیری دندان ها را فراهم می کند.
زمانی که تیتانیوم به عنوان ریشه دندان در استخوان های فک قرار می گیرد، باید مدت زمان مشخصی را طی کند. در این فاصله، پذیرش تیتانیوم توسط استخوان ها مشخص خواهد شد. این مدت زمان بستگی به شرایط افراد متفاوت می باشد. اما این مرحله مشخص کننده ادامه درمان ایمپلنت است. برای برخی افراد در موارد بسیار نادر، در همین مرحله ابتدایی ایمپلنت با شکست مواجه می شود. اما چنانچه درمان از این مرحله عبور کند، به مراحل بعدی خواهد رسید.
ایمپلنت مناسب چه کسانی نیست؟
افرادی که دارای دیابت می باشند غالبا کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت نیستند. چرا که در افرادی دیابتی زخم های ایجاد شده در بدن به سختی بهبود می یابند. البته این امر در افرادی که دیابت کنترل شده ای دارند، صدق نمی کند. یعنی افرادی که با مصرف برخی دارو ها و تشخیص پزشک خود، ایمپلنت انجام می دهند، در این درمان موفق خواهند بود. اما در دیگر موارد ایمپلنت با شکست مواجه می شود. برای ایمپلنت لازم است که حفره هایی در استخوان های فک ایجاد شود. این حفره ها از طریق سوراخ کردن لثه ها ایجاد می شوند. بدیهی است که در این جا زخم هایی به وجود می آیند.
پس از ایجاد این حفره ها پایه های ایمپلنت در استخوان های فک جای گذاری می شوند. در مدت زمان مشخصی پایه های ایمپلنت باید توسط استخوان ها پذیرفته شوند. با پذیرش پایه ها و در بر گرفتن آن ها، یعنی بدن فرد ایمپلنت را می پذیرد. اما در افراد دیابتی با حفره های ایجاد شده در استخوان ها، بهبود زخم ها بسیار دیر تر رخ می دهد. به همین علت به مراحل بعدی درمان نمی رسد. این امر موجب می شود در مرحله اول ایملنت با شکست مواجه شود.
چرا ایمپلنت شکست می خورد؟
ایمپلنت درمانی است که توسط یک پایه در استخوان های فک صورت می گیرد. این جسم خارجی که در استخوان ها قرار میگیرد باید توسط بدن فرد پذیرفته شود. چنانچه این پذیرش صورت نگیرد، ایمپلنت در مرحله اول شکست خواهد خورد. عوامل بسیاری در این شکست دخیل هستند. برای مثال استعمال دخانیات یکی از مهم ترین عوامل این امر می باشدو زمانی که استخوان های فک برای پایه های ایمپلنت سوراخ می شوند، زخم هایی در آن به وجود می آید. این زخم های نیاز به رعایت نکاتی برای بهبود سریع دارند. استعمال دخانیات نه تنها روند بهبود را کند می کند، بلکه امکان عفونت را نیز به همراه دارد. چرا که زخم های لثه مستعد عفونت هستند.
به دلیل رطوبت موجود در دهان، زخم ها به صورت عادی هم دیرتر بهبود می یابند. بنا بر این مصرف سیگار هم با زخم های موجود در دهان منجر به عفونت می شوند. در برخی موارد با شکستن تاج ایمپلنت، نیاز به کاشت دوباره تاج است. در این حالت جای هیچ گونه نگرانی نیست. چرا که تاج ایمپلنت قابلیت جای گذاری دوباره داشته و درمان آن بسیار ساده می باشد. یکی دیگر از عوامل بسیار مهم در شکست ایمپلنت، عدم تراکم استخوان ها می باشد. برای آشنایی با سایر دلایل پس زدن ایمپلنت با ما همراه باشید.
سایر دلایل پس زدن ایمپلنت
اگر بین از دستدادن دندان ها و درمان آن ها فاصله زیادی باشد، استخوان های فک دچار تحلیل می شوند. به این دلیل که وجود نداشتن ریشه دندان در استخوان ها، آن ها را دچار تحلیل خواهد کرد. همین امر درمان آن ها را دشوار می سازد. زمانی که پایه های ایمپلنت در استخوان ها قرار می گیرند، نیاز به تراکم مناسب دارند. عدم تراکم مناسب منجر به شکست آن ها می شود. در این مواقع غالبا بهترین راه درمان، تزریق پودر استخوان می باشد. این درمان هم به دو صورت امکان پذیر است. در برخی موارد پس از تزریق استخوان بلافاصله ایمپلنت انجام می شود.
اما در برخی موارد هم ایمپلنت با گذشت زمان و بازسازی استخوان، صورت می گیرد. برخی افراد با توجه به پذیرش همه جانبه ایمپلنت به دلیل واکنش های آلرژیک این درمان را پس می زنند. در واقع در این افراد غالبا آزمایش های پیش از ایمپلنت کاملا عادی بوده و آن ها کاندیدای مناسبی برای این درمان هستند. اما پس از درمان با نشان دادن علائمی، ایمپلنت توسط بدن آن ها پذیرش نمیشود. که در این صورت پایه های ایمپلنت خارج شده و درمان های جایگزین صورت می گیرند.
سخن آخر
به طور کلی در تمامی موارد گفتهشده، تنها تشخیص دندان پزشک اولویت دارد. توضیحات ارائه شده به صورت کلی بوده. و برخی از آن ها در موارد بسیار نادری صدق می کنند. بنا براین بهترین راه برای تشخیص اینکه ایمپلنت درمان مناسبی برای شما می باشد یا خیر، مراجعه به دندان پزشکی است.
بدون دیدگاه