تفاوت پروتز آکریلی و کروم کبالت


پروتز های دندانی یکی از راه های جایگزینی دندان های از دست رفته می باشند. پروتز دندان در دو نوع متحرک و ثابت می باشد. هر کدام از پروتز ها با توجه به مزایا و معایبی که دارند، انتخاب برخی از افراد می باشند. همچنین به دلیل هزینه های متفاوت آن ها، بعضی از پروتز ها متداول تر هستند. البته میزانی از استقبال پروتزهای دندانی به دلیل تشخیص دندان پزشک می باشد. غالبا پس از معاینات لازم دندان پزشک تشخیص به نوع پروتز درمانی می دهد. البته در این زمان سلیقه و بودجه افراد نیز مد نظر قرار می گیرد. در این مقاله تخصصی و دندان پزشکی به توضیحاتی درباره دو نوع از پروتز ها می پردازیم. در ادامه با تفاوت پروتز آکریلی و کروم کبالت با ما در سایت دکتر قاضی آشنا خواهید شد.

تفاوت پروتز آکریلی و کروم کبالتپروتز کروم کبالت

این پروتز ها متحرک می باشند. استفاده از این نوع پروتز های کروم کبالت از گذشته تا کنون برای پر کردن فضای بی دندانی کاربرد داشته است. غالبا این پروتز ها برای افرادی است که دندان های انتهایی خود را از دست داده اند. به دلیل عدم وجود پایه هایی برای پروتز ثابت، این نوع پروتز در این شرایط بهترین انتخاب می باشد. همچنین برخی افراد علاقه ای به استفاده از پروتز های ثابت ندارند. پروتز کروم کبالت از آکریل و آلیاژ های فلزی ساخته می شود.

آکریل به قسمتی از پروتز دندان که شبیه به لثه است می گویند. قسمت صورتی رنگ پروتز با نام آکریل شناخته می شود. همچنین برخی دیگر به این پروتز دندان تکه ای نیز می گویند. امروزه به دلیل افزایش اهمیت زیبایی و ظاهری مشابه به دندان های طبیعی، بخش های فلزی این پروتز های نیز به گونه ای هم رنگ دندان طراحی می شود. به دلیل رنگ طبیعی این پروتز ها، آن ها را با نام پروتز های پارسیل می شناسند. دندان های پارسیل در واقع همان دندان های مصنوعی می باشند. این دندان ها قابلیت تعویض دندان را به فرد می دهند. اما به جهت ظاهری قابل قبول به صورت تکه ای و یا یکدست برای فرد طراحی می شوند.

تفاوت پروتز آکریلی و کروم کبالتپروتز های آکریل

این پروتز ها کاملا از آکریل ساخته شده اند. آکریل همان طور که گفته شد، همان قسمت صورتی رنگ دندان مصنوعی است. در واقع موادی که برای ساخت لثه در دندان مصنوعی به کار می رود، در این پروتز ها به طور کلی برای دندان استفاده می شود. در برخی موارد نیز برای اتصالی مناسب تر از گیره های فلزی نیز در این پروتز ها استفاده می شود.

انواع پروتز ها

پروتز های در انواع متفاوتی برای درمان های بی دندانی استفاده می شوند. پروتز دندان متحرک، ثابت و ایمپلنت دندان. هر کدام از این پروتز ها برای افرادی با شرایط مربوط به همان درمان مناسب می باشد. برخی افراد به دلیل عدم استفاده از پروتز های متحرک، پروتز دندان ثابت و یا ایمپلنت را انتخاب می کنند. پروتز های ثابت و متحرک همان دندان های مصنوعی هستند. در این نوع از پروتز ها با توجه به تعداد دندان ها پروتز تکه ای و یا یکدست استفاده می شود. برخی از افراد علاقه مند به استفاده از پروتز های متحرک می باشند. این گونه ار دندان های مصنوعی به راحتی قابل برداشتن و گذاشتن می باشد.

به همین دلیل در هنگام خواب فرد به راحتی می تواند آن ها را از دهان خارج کند. اما یکی از معایب آن تحرک آن در دهان در برخی مواقع می باشد. ایمپلنت نیز یکی از متداول ترین انواع پروتز می باشد. ایمپلنت ها به عنوان یک کاشت دندان دائمی شناخته می شوند. چرا که این دندان ها توسط پایه های تیتانیومی سازگار با بدن در لثه ها و استخوان های فک تعبیه می شوند. به همین دلیل این پایه ها مانند ریشه دندان عمل می کنند. سپس با تاج دندان و روکش نهایی دندان ایمپلنت شده مانند دندان طبیعی خواهد بود. این نوع از پروتز های دندانی به دلیل ماندگاری و کارایی بسیار بالا، بهترین نوع پروتز ها می باشند.

تفاوت ها و شباهت های پروتز آکریل و کروم کبالت

پروتز های آکریل به دلیل نوع ساخت و جنس خود، مناسب برای تمامی قسمت های دهان می باشند. یعنی دندان های از دست رفته در انتها و قسمت های جلویی توسط این پروتز ها قابل درمان هستند. به همین دلیل این نوع از پروتز دندانی به راحتی در دهان تعبیه شده و قابل استفاده است. همچنین جنس این پروتز ها از قسمت های صورتی رنگ دندان مصنوعی با عنوان لثه خواهد بود. در واقع انعطاف و استحکام این پروتز ها بسیار بالا می باشد. اما همان طور که حدس می زنید،

پروتز های آکریل نیز دارای معایبی هستند. این نوع از پروتز های دندانی دائم نبوده و ممکن است در صورت متحرک بودن، چندان کارایی و بازدهی طولانی مدتی نداشته باشند. اما پروتز های کروم کبالت تنها مناسب دندان های انتهایی می باشند. چرا که نیاز به پایه هایی برای تثبیت موقعیت خود دارند. به همین دلیل این نوع از پروتز ها مناسب تمامی افراد نمی باشد. اما استحکام و ماندگاری آن ها از نوع آکریل بیشتر می باشد. تفاوات این دو پروتز همان طور که متوجه شدید در تداوم و نوع کاشت آن می باشد. نوع اول مناسب برای تمامی نواحی بی دندانی و نوع دوم مناسب برای دندان های خلفی و یا انتهایی می باشد. اما شباهت هر دو پروتز در متحرک بودن و یا ثابت بودن آن هاست.

تفاوت پروتز آکریلی و کروم کبالت

هزینه های پروتز آکریل و کروم کبالت

هزینه های مربوط به این دو نوع پروتز به راحتی بدون معاینه و تشخیص دندان پزشک قابل بیان نمی باشد. اما بدیهی است که هر چه تعداد دندان های از دست رفته بیشتر باشد، هزینه ها افزایش خواهند یافت. همچنین می توان گفت هزینه های مربوط به پروتز آکریل و کروم کبالت، نسبت به هزینه های ایمپلنت دندان بسیار مقرون به صرفه هستند. با توجه به نوع کارایی، مدت زمان درمانی و تداوم درمان، ایمپلنت مبالغ پرداختی بیشتری در بر خواهد داشت. علاوه بر این ها، پروتز های کروم کبالت و آکریل به راحتی قابل تعویض هستند. اما در ایمپلنت چنین امکانی با توجه به پرداخت هزینه های بسیار مقدور خواهد بود.

جمع بندی

درمان های دندانپزشکی به خدمات متفاوتی تقسیم بندی می شود. این خدمان ممکن است زیبایی باشد و یا درمانی مانند روکش دندان در تهران. همچنین یکی از روش های درمانی برای دندان های از دست رفته استفاده از انواع دندان مصنوعی و پروتز دندان است. پروتز دندان به عنوان یک جایگزین خود به انواع مختلفی دسته بندی می شود. پروتز آکریل و کروم کبالت یکی از انواع این روش است که در این مقاله به آن پرداختیم.

روش های دیگری مانند کامپوزیت دندان نیز ممکن است برای زیبایی و روکش دندان مورد استفاده قرار گیرند. اگر به دنبال یک مرکز معتبر در این راستا هستید دندانپزشکی تیم دکتر قاضی می تواند یک گزینه عالی برای شما باشد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 1]

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 درصد تخفیف ویژه خدمات

تماس بگیرید 02122125551سعادت آباد بین سرو و کتاب پلاک ۱۱۹ واحد ۲