فهرست مطالب مهم
پروسه درمان ایمپلنت
در حال حاضر و در سال های اخیر، ایمپلنت مهم ترین درمان دندانی در دندان پزشکی هاست. این جراحی دندان به علت میزان موفقیت و دائمی بودن، مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. ایمپلنت بهترین راه درمانی برای دندان های از دست رفته می باشد. در واقع ایمپلنت یک جایگزین نسبتا دائمی برای دندان هایی که است که کشیده شده اند. ایمپلنت دندان همان طور که بسیار موثر و کاربردی است، همان مقدار هم جراحی حساسی می باشد. یعنی نیازمند دندان پزشکی مجرب بوده که قادر به تشخیص درست باشد. در این مقاله دندان پزشکی پروسه درمانی ایمپلنت را توضیح خواهیم داد. با ما در سایت دکتر قاضی همراه باشید.
زمان بهبود ایمپلنت
ایمپلنت از درمان هایی است که برای هر فرد مدت زمان متغیری در بهبود خواهد داشت. در واقع این امر ارتباط مستقیمی با سازگاری بدن افراد دارد. برخی افراد به طور معمول زخم های بدنشان زودتر بهبود می یابد. برخی دیگر نیز کاملا برعکس هستند. ایمپلنت دندان برای بیماران دیابتی پروسه ای طولانی تر دارد. چرا که زخم های ایجاد شده به کندی بهبود می یابند. البته تنها کسانی که دیابت کنترل شده ای داشته باشند می توانند ایمپلنت انجام دهند. یعنی با تشخیص دندان پزشک و بررسی آزمایش ها این عمل امکان پذیر خواهد بود. اما به طور کلی ایمپلنت بین سه ماه الی یک سال ممکن است پروسه درمانی داشته باشد. برای هر فرد این زمان متغیر خواهد بود.
پروسه ایمپلنت
ابتدا با انجام معایناتی باید دندان هایی که نیاز به ایمپلنت دارند شناسایی شوند. دندان هایی که لازم است، کشیده می شوند. دندان هایی که نیاز به ترمیم دارند نیز باید پروسه درمانی را پشت سر بگذارند. سپس با انجام آزمایش های لازم دندان پزشک تشخیص خواهد داد که فرد کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت می باشد یا خیر. در مراحل بعدی باید پایه های ایمپلنت که غالبا از جنس آلومینیوم هستند جای گذاری شوند. در واقع این جای گذاری در استخوان های فک صورت می گیرد. چرا که ایمپلنت مانند دندان های طبیعی باید در استخوان های فک قرار گیرد. آلومینیوم بودن پایه های ایمپلنت هم از این جهت است که باید با بدن سازگاری داشته باشند. آلومینیوم با بدن انسان سازگاری داشته و به ارحتی در استخوان های فک جای می گیرد.
این امر موجب می شود دندان هایی که بر روی پایه ها قرار می گیرند توسط پایه هایی محکم حفاظت شوند. اما قرار گیری پایه ها و پروسه بهبود آن ها مهم ترین بخش ایمپلنت است. در همین مرحله بدن فرد می تواند ایمپلنت را به عنوان درمان بپذیرد. در واقع با این مرحله زخم هایی در لثه ایجاد می شود. چرا که ایجاد حفره هایی برای پایه های ایمپلنت نیاز به حفره هایی در لثه و سپس استخوان های فک دارد.
آخرین مرحله پروسه ایمپلنت
پس از انجام این عمل، لثه ها به مرور زمان اطراف پایه ها را می گیرند. سپس آن ها را احاطه می کنند. که این موضوع نشان از بهبود زخم های ایجاد شده می باشد. ممکن است این پروسه در کوتاه ترین زمان ممکن یعنی چند ماه صورت گیرد. اما به دلایل گفته شده می تواند برای افرادی هم با بیشترین زمان امکان پذیر باشد. زمانی که زخم ها ترمیم شد و پایه ها توسط استخوان ها پذیرفته شد، مرحله آخر یعنی تاج های دندان می باشد.
ایمپلنت و سلامتی استخوان ها
همان طور که می دانید ایمپلنت راهی برای درمان دندان های از دست رفته می باشد. اما این درمان علاوه بر دندان ها، برای استخوان های فک نیز موثر است. زمانی که فرد دندان های خود را از دست می دهد، باید توسط یک درمانی دندان ها را جایگزین کند. این راه درمانی می تواند پروتز های متفاوتی باشد. اما ایمپلنت بهترین روش برای درمان بی دندانی است. چرا که پس از افتادن یا کشیدن دندان ها، فضای دندان خالی می ماند. در این صورت استخوان های آن ناحیه از فک، دچار تراکم می شوند. چرا که دیگر دندانی برای عدم تراکم استخوان ها وجود ندارد. در این حالت استخوان ها کم کم تحلیل می یابند.
پس از تحلیل آن ها، علاوه بر تاثیرات منفی در چهره فرد، تکلم او نیز تحت شعاع قرار می گیرد. تحلیل استخوان های فک در دراز مدت موجب می شود دیگر درمان امکان پذیر نباشد. در واقع اگر پس از مدتی طولانی برای ایمپلنت اقدام کنید، استخوان های تحلیل رفته نیاز به ترمیم خواهند داشت. که این امر، خود یک درمان جدا می باشد. یعنی با با تزریق پودر های استخوان به فک، باید استخوان های فک را تقویت شوند. با گذشت پروسه درمانی آن، لثه ها و فک برای ایمپلنت آمادگی لازم را کسب می کنند.
پروسه درمانی ایمپلنت و هزینه های آن
هزینه های ایمپلنت به نسبت دیگر درمان های دندانی کمی بیشتر است. چرا که این روش درمانی، نوعی روش دائمی می باشد. پس از ایمپلنت فرد برای سال های بسیاری می تواند مانند دندان های طبیعی خود از ایمپلنت بهره ببرد. البته این به معنای عدم مراقبت از دندان های ایمپلنت شده نمی باشد. چرا که به هر حال این یک دندان طبیعی نیست. نیازمند مراقبت هایی برای طول عمر بیشتر و کارایی طولانی تر خواهد داشت. اما هزینه های این جراحی نیز به دلیل همین کارایی کمی بیش از دیگر درمان هاست. البته نکته قابل توجه در این درمان، تعرفه های موجود می باشد. بر خلاف بسیاری از عمل های دندانی دیگر، ایمپلنت دارای تعرفه هایی است که می توان با تکیه بر آن هزینه ها را برآورد کرد. هزینه های ایمپلنت بر اساس هر واحد دندانی حساب می شود.
اما یک موضوع در این درمان، هزینه های جانبی آن است. یکی از اصول درمان های دندان پزشکی، بررسی سلامت دهان و دندان است. یعنی پیش از اقدام به درمان مورد نظر، باید سلامت دندان های دیگر نیز مورد تائید دندان پزشک باشد. به همین دلیل ممکن است در طول درمان و یا پیش از آن، دندان های پوسیده دیگری برای درمان وجود داشته باشند. یکی دیگر از موارد نادر هم، پس زدن پایه های ایمپلنت توسط استخوان ها می باشد. در این صورت نیز فرد باید دوباره برای جای گذاری پایه ها اقدام کند. البته به دلیل آزمایش های پیش از ایمپلنت این مورد بسیار نادر است.
بدون دیدگاه