دلایل تلخی دهان چیست؟

دلایل تلخی دهان چیست؟

دلایل تلخی دهان چیست؟

گاهی ممکن است بعد از خوردن نوشیدنی هایی مانند کاسنی یا قهوه، دهان شما کمی تلخ شود اما این که همیشه دهان شما تلخ باشد طبیعی نیست و نشان از وجود یک نوع بیماری در بدن شماست. برای این که تلخی دهان شما رفع شود حتما به پزشک مراجعه کنید. ما در این مقاله قصد داریم در مورد دلایل تلخی دهان و روش های درمان آن صحبت کنیم پس با ما در سایت کلینیک دندانپزشکی دکتر قاضی همراه باشید.

دلایل تلخی دهان چیست؟

دلایل تلخی دهان چه چیزهایی هستند؟

با اینکه تلخ بودن دهان یک مشکل جدی به حساب نمی آید اما اگر همیشگی باشد ممکن است بسیار آزار دهنده باشد. به همین خاطر است که تشخیص دلیل تلخی دهان بسیار مهم است. دلایل تلخی دهان عبارتند از:

سندرم سوزش در دهان

این بیماری ممکن است باعث ایجاد سوزش‌ در تمامی دهان بشود که بسیار آزار دهنده و دردناک است. سوزش ممکن است در قسمتی از دهان یا تمامی آن به وجود بیاید. همچنین این بیماری هم در زنان و هم در مردان به وجود می آید که در خانم ها بیشتر در دوران یائسگی اتفاق می افتد. در بعضی موارد ممکن است علت سوزش در دهان قابل تشخیص نباشد که گاهی بعد از مراجعه به پزشک ممکن است پزشکان به شما بگویند که علت سوزش دهان به خاطر آسیب به اعصاب دهان است. در بعضی موارد نیز گفته شده است که ممکن است به خاطر درمان بعضی از بیماری ها مانند سرطان اتفاق بیفتد.

دلایل تلخی دهان چیست؟

بارداری

در طول نه ماه بارداری ممکن است به خاطر نوساناتی که برای هورمون استروژن اتفاق می افتد، طعم تلخی در دهان به وجود بیاید. این موضوع بسیار آزار دهنده است و خانم های باردار در طول دوران بارداری این طعم تلخ را تجربه می کنند که در اواخر بارداری و بعد از زایمان خیلی،کمتر می شود.

خشک شدن دهان

کم شدن بزاق و یا به وجود آمدن تغییرات در بزاق، در مواردی از دلایل تلخی دهان است. خشکی دهان می تواند دلایل مختلفی از جمله افزایش سن، کشیدن سیگار، استفاده از داروهای خاص داشته باشد. زمانی که بزاق دهان کم شود و دهان خشک شود، ممکن است طعم دهان کمی تلخ بشود. خشک شدن دهان می تواند عوارض دیگری از جمله عفونت لثه را نیز در پی داشته باشد. همچنین افرادی که دهان خشک دارند به راحتی نمی توانند صحبت کنند که این ممکن است در زمان صحبت کردن در اجتماع مشکل بزرگی برایشان به وجود بیاورد که در این موارد حتما باید به پزشک مراجعه کنید تا درمان شوید.

رفلاکس معده

رفلاکس معده زمانی اتفاق می افتد که تمام اسیدهای داخل معده به سمت بالا حرکت می کنند. بنابراین غذا و اسید ها به سمت  مری و دهان می آیند و باعث تلخی دهان می‌شوند. در این بیماری یک ماهیچه که در آخر مری وجود دارد ضعیف شده و اجازه می دهد که اسید معده و غذاها از مری نیز عبور کند و به سمت دهان بیایند. بنابراین برگشت همین غذاهای اسیدی باعث تلخی دهان می شوند. رفلاکس معده علائم دیگری نیز دارند که عبارتند از:

  • مشکلات برای بلعیدن غذا به وجود می آید.
  • وجود سرفه های خشک
  • احساس سوزش در قفسه ی سینه،بعد ازخوردن غذا

دلایل تلخی دهان چیست؟

مصرف بعضی از داروها

گاهی بعضی از افراد انواع مختلف و خاصی از داروها را می خورند. بدن این داروها را جذب می کند و باقیمانده های دارو به بزاق دهان برگردانده می شوند که این مورد می تواند موجب تلخی دهان شود. همچنین مصرف داروهایی که عناصر فلزی و یا تلخ دارند باعث تلخی دهان می شوند.

بعضی از این داروها عبارتند از:

  • آنتی بیوتیک تتراسایکلین
  •  بعضی از داروهایی که برای درمان بیماری های روانپزشکی مانند لیتیوم استفاده می شود.
  • داروهایی که بیماران قلبی استفاده می کنند.
  • مکمل هایی که روی و مس دارند.

زمانی که سرما می خورید و یا به عفونت سینوسی دچار می شوید،ربدن شروع به آزاد سازی پروتئی  ها به صورت طبیعی می کند که توسط سلول های بدن ساخته می شوند تا التهاب زیاد شود. این پروتئین که تولید می شود می تواند بر حس چشایی انسان تأثیر بگذارد و مزه ای تلخ در دهان به وجود بیاورد.

دلایل تلخی دهان چیست؟

درمان بیماری هایی خاص مانند سرطان

زمانی که فردی به بیماری سرطان مبتلا می شود و به دنبال آن اقدام به شیمی درمانی یا پرتو درمانی می کند ممکن است این کار باعث تحریک شدن جوانه های چشایی شود و طعم تلخی را در دهان به وجود بیاورد.

درمان تلخ شدن دهان

درمان کردن تلخی دهان بستگی زیادی به علت آن دارد. زمانی که شما به پزشک مراجعه می کنید، پزشک بعد از تشخیص علت تلخی دهان، شروع به درمان آن می کند.

درمان خانگی

راهکارهایی وجود دارد که با استفاده از آنها می توانید تلخی دهان خود را کاهش دهید این راهکارها عبارتند از:

  • مایعات بیشتری بنوشید و سعی کنید از آدامس های بدون قند استفاده کنید تا بزاق بیشتری در دهانتان تولید شود.
  • بهداشت دهان و دندان را خوب رعایت کنید و هر روز از نخ دندان و مسواک استفاده کنید.
  • اگر متوجه شدید که در اثر استفاده از دارویی خاص دهان شما تلخ می شود ، مصرف دارو را قطع کنید و با پزشک خود در میان بگذارید.

درمان توسط پزشک

همانطور که در بالاتر گفته شد درمان کردن تلخی دهان بستگی به علت آن دارد. زمانی که به پزشک مراجعه می کنید او درباره همه چیز حتی داروهایی که مصرف می کنید با شما صحبت می کند و علت را جویا می شود.

مثلا اگر بر اثر رفلاکس معده دچار تلخی دهان شده باشید پزشک داروهای ضد اسیدی برای شما تجویز می کند و اگر ثابت شود که مصرف دارویی خاص باعث تلخی دهان شده است ممکن است پزشک آن دارو را با داروی دیگری عوض کند. اما اگر تلخ بودن دهان شما به خاطر مشکلات دندان یا بیماری هایی مانند دیابت یا سندرم شوگرن باشد، پزشک شما را به متخصصان دیگری معرفی می کند. نهایتا اینکه درمان تلخی دهان به راحتی و با مشورت پزشک قابل درمان است.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 درصد تخفیف ویژه خدمات

تماس بگیرید 02122125551سعادت آباد بین سرو و کتاب پلاک ۱۱۹ واحد ۲