آندر بایت

آندر بایت

آندر بایت

آندر بایت یکی از مشکلات دندان ها می باشد. این مشکل سبب بسیاری از عوارض دیگر خواهد شد. پوسیدگی و شکستگی دندان ها و همچنین ایجاد نقص در صورت، از این گونه عوارض می باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره آندر بایت با ما در سایت دندانپزشکی دکتر قاضی همراه باشید.

آندربایت چیست؟

یک عارضه در دندان ها که با توجه به ایجاد ناهنجاری در صورت، نیاز به درمان دارد. آندر بایت، به جلو بودن دندان ها در فک پایین می گویند. در این حالت دندان های جلویی فک پایین، بیش از حد جلو بوده و دندان های بالا را استتار می کند.

آندر بایت

چرا آندر بایت نیاز به درمان دارد؟

عدم درمان آندر بایت، موجب ایجاد نقص در صورت می شود. فرم صورت از حالت استاندارد خارج شده و در زیبایی فرد تاثیر می گذارد. همچنین به علت تماس زیادی که با مواد غذایی و ذرات هوا دارد، به پوسیدگی دچار می شود. جلو بودن دندان ها، طبعا خطر شکستگی آنها را نسبت به دندان های دیگر افزایش می دهد.

چگونه متوجه عارضه ی آندر بایت می شویم؟

این عارضه با توجه به نشانه های بارزی که دارد، به راحتی برای افراد قابل تشخیص است. زمانی که دندان ها به درستی روی یکدیگر قرار نگیرند، قطعا آندربایت شکل گرفته است. در صورتی که دو فک بالا و پایین پس از بستن دهان، با هم متقارن نباشند، این مسئله نمایان خواهد شد.

آندر بایت
نشانه های آندربایت

همان طور که گفته شد، آندر بایت موجب پوشش دادن دندان های بالایی خواهد شد. زمانی که پس از بستن دهان، دندان های بالایی قابل رویت نباشند، پس آندر بایت در فرد قابل تشخیص است.

این عارضه صورت را از حالت طبیعی خارج می کند. یعنی اندازه صورت بزرگتر می شود. ایجاد عدم تقارن در صورت نیز یکی دیگر از نشانه های بروز اندربایت است.

زمانی که فرد برای جویدن مواد خوراکی دچار مشکل می شود. اگر عمل جویدن و بلعیدن غذا به راحتی اتفاق نیافتد، آندربایت یکی از عارضه های احتمالی است.

فرد در گفتار احساس خوبی نخواهد داشت. این مشکل در تکلم افراد، تاثیر گذار است.

غالبا افرادی که دچار آندربایت هستند، دندان های نامرتبی دارند. این نا هماهنگی در دندان های فک پایین بسیار بیشتر از فک بالا می باشد.

آندر بایت

درمان آندر بایت چگونه است؟

پس از مراجعه و معاینه، توسط دندان پزشک علائم گفته شده بررسی می شود. عکس برداری های لازم صورت می گیرد. روش درمانی مناسب برای فرد در نظر گرفته می شود. چرا که روش درمان آندر بایت به سن و وضعیت دندان افراد بستگی دارد. غالبا درمان این عارضه در کودکان و افرادی با سنین پایین بسیار آسان خواهد بود. اما در مقابل، برای افراد بزرگسال، علاوه بر بازه درمانی طولانی تر، نتیجه گیری و اعمال روش درمانی سخت تر است. اما به طور کلی آندر بایت در روش های زیر درمان خواهد شد.

ارتودنسی

ارتودنسی یک روش درمانی برای مرتب کردن دندان ها می باشد. زمانی که ناهنجاری دندان ها چندان شدید نباشد، توسط ارتودنسی در مدت زمان معین، درمان خواهند شد. انجام این روش برای کودکان بسیار مناسب تر است. با توجه به عدم تکامل رشد در استخوان های فک و دندان ها، ایجاد تغییر حالت در آن ها بسیار آسان تر است. در افراد بزرگسال نیز، این روش پاسخگو می باشد. اما مدت زمان بیشتری را باید به درمان اختصاص دهند. ارتودنسی، با اعمال فشار بر دندان های جلو زده، آن ها را به عقب هدایت می کند. این فشار توسط بریس های ارتودنسی اعمال می شود.

عمل جراحی

از این روش برای افرادی که آندر بایت آنان شدید تر است استفاده می شود. جراحی فک با بیهوشی همراه است. این عمل غالبا برای افرادی که رشد استخوان های فک در آنان تکمیل شده باشد انجام می شود. در این روش با تغییر حالت استخوان های فک، آن ها را به ناحیه استاندار دهان هدایت می کنند. توسط ابزار هایی نظیر پیچ و پلاک دندان پزشکی، دندان ها نیز در جایگاه مناسب قرار می گیرند.

آندر بایت
دیگر روش ها

گاهی به دلیل وضعیت دندان ها، دندان پزشک از روش های ترکیبی استفاده می کند. گاه پیش از انجام جراحی یا ارتودنسی، دندان های پوسیده نیاز به ترمیم و یا کشیدن دارند. در برخی موارد، پس از انجام جراحی، دندان ها باید توسط ارتودنسی ثابت شوند. چرا که دندان ها در هر صورت، تمایل به بازگشت در جای قبلی خود خواهند داشت. توسط بریس های ارتودنسی، تا زمان بهبود کامل استخوان های فک، دندان ها در جایگاه خود ثابت می شوند.

هزینه های درمانی آندربایت

با توجه به تفاوت وضعیت دندان های افراد، اعلام هزینه ای ثابت امکان پذیر نیست. اما به طور کلی، آگاهی درباره هزینه ها در مراحل مختلف خالی از لطف نیست.

هزینه معاینه ، جلسات درمانی و چکاپ های مداوم

هزینه های مربوط به ابزار ارتودنسی نظیر بریس ها

هزینه های ابزار اتاق عمل، دارو های متفاوت و بستری شدن در صورت لزوم

همچنین افرادی که تحت پوشش بیمه های درمانی می باشند، قادر به پرداخت هزینه های کمتری خواهند بود.

بررسی علل ایجاد آندر بایت

عادت های نامناسب در کودکی یکی از مهم ترین علل ایجاد آندر بایت می باشد. بسیاری از کودکان، با مکیدن انگشت های دست، دندان های در حال رشد را تحریک می کنند. این عمل موجب تمایل دندان ها به جلوی فک خواهد بود. همچنین برخورد زبان با دندان های در حال رشد، جایگاه قرار گیری آن ها را تغییر می دهد. پستانک نیز دندان ها را به سمت جلو هدایت می کند.

گاهی در برخی افراد با صرف نظر از عادات کودکی، این عارضه به دلایل دیگری بروز می کند. ژنتیک و بروز آندر بایت به صورت موروثی نیز یکی از این دلایل می باشد.

به دلیل سوانح و یا صدمات و ضربات احتمالی نیز آند بایت شکل می گیرد.

در مواقعی نیز به دلیل وجود تومور هایی در استخوان های فک، دندان ها جا به جا می شوند. گاهی این جا به جایی ها به دلیل شدت بیماری، بسیار زیاد خواهد بود. در این صورت فرد دچار آندر بایت می شود.

مدت زمان بهبود درمان

چنانچه ارتودنسی روش درمانی باشد، غالبا بین 6 الی 3 سال برای درمان زمان لازم است. اما در صورت جراحی فک، بهبود فرد در مدت سه هفته الی یک ماه خواهد بود. برای کاهش مدت درمان، مراقبت های لازم بسیار موثر است. اگر توصیه های دندان پزشک و معاینات مقرر به درستی انجام گیرند، درمان زودتر اتفاق می افتد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 درصد تخفیف ویژه خدمات

تماس بگیرید 02122125551سعادت آباد بین سرو و کتاب پلاک ۱۱۹ واحد ۲